HTML

Freestyle Szeged Sportbolt

2009.01.07. 18:10 szutst

 

Forgalmazott márkáink:

Tobby - osztrák mintás cipőfűzők, túracipőfűzők, övek, nadrágtartók, csuklószorítók

Kryptonics komplett gördeszkák és alkatrészek, görkorcsolya kerekek , csapágyak, gördeszkatartó hátizsák, fejvédő

 

 

BSB csapágyak

World Industries gördeszkák és alkatrészek

Vehicle utcai ruházat férfiaknak, nőknek, gyermekeknek

 

Hyper gyorskorcsolya kerekek, felszerelések, ruházat

 

 

Ten Eighty gördeszkapark elemek

Quik Shade - sátrak

 

Tech Deck figerboardok - ujjdeszkák

Magyar nyelvű vásárlási tájékoztató és használati útmutató Kryptonics és World Industries márkájú komplett gördeszkákhoz!

Az eredetivel megegyező, annak magyar fordítása!

 

Általános információk.

 

A gördeszkázás egy elbűvölő sport és szabadidős tevékenység, mely több millió embert tett rabjává a világon!

Gratulálunk,hogy megvásárolta termékünket, és reméljük, hogy sok öröme lesz benne!

A minősége ennek a terméknek, több mint 45 éves tapasztalaton alapszik a gördeszka gyártásban!

Csak a legmagasabb minőségű termékeket használjuk! Csak speciális kínai juhart ( Cross és Logó széria ), kínai és kanadai juhart ( Pulp széria ), kanadai juhart ( Signature széria és World Industries gördeszkák) használunk a lapokhoz!

Csak kőcsiszolt, polírozott, festett magas minőségű alumíniumot a felfüggesztésekhez.

Valamint polyurethane-t és gumit a kerekekhez.

A csapágyak Abec minősítésű, zárt házú csapágyak.

Kiterjedt termékskála biztosítja a cserealkatrészeket, hogy a legjobban ki tudjuk hozni magunkból a maximumot.

Ajánljuk a védőfelszerelés használatát minden pillanatra.

Kövesd a KRESSZ szabályait a gördeszkázás közben.

A technikai kutatások melyek fellehetők a termékeinkben,  és a védőfelszerelések használatával,  minimálisra csökkenthetők a balesetek kockázatai.

A balesetek elkerülhetők egy jól kiválasztott, jól használt és jól karbantartott gördeszkával.

Fontos a józanész és a KRESSZ szabályainak figyelembe vétele is.

Ne cserélgesd a gördeszkád alkatrészeit a biztonság érdekében. Amennyiben bármelyik alkatrészed elkopott, kérj tanácsot és segítséget szakboltban.

A gördeszka alkatrészei folyamatos karbantartást igényelnek.

Mindig viselj védőfelszerelést: kézvédőt, könyökvédőt, térdvédőt, sípcsontvédőt és fejvédőt!

Hogy tudd: semmi sem állhat közéd és a kellemes gördeszkázás közé. Jó szórakozást!

1.A gördeszka használata.

Minden használat előtt nézd meg,hogy nem sérült-e vagy törött a gördeszkád. Nézd meg a csavarokat, húzd meg,ha meglazult. Nézd meg a kerekeket, a csapágyakat.

Ellenőrizd a grip tape ( smirgli ) minőségét! A homok és a nedvesség néha okozhat némi gondot -ezért fonot a rendszeres karbantartás! Kérünk, kerüld el mindkettőt! A kerék és a csapágy nagyban befolyásolhatja a gördeszka gurulási képességét! A jó időben kicserélt alkatrészek meghosszabbítják a gördeszka élettartamát! A saját biztonsága érdekében csak eredeti és csereszabatos alkatrészeket használjon! A csavarok speciális anyagból készülnek, figyelmesen cserélje őket, használjon kézi csavarhúzót, ne gépit. Csak szakboltban vásárolt csavarokat használjon a gördeszkájához.

A gördeszka használata során éles sarkok és szélek képződhetnek . Kérjük a kiálló részeket távolítsa el! Mindig keress  biztonságos gördeszkázásra alkalmas helyet magadnak. Melynek tisztának, száraznak, egyenesnek, szilárdnak kell lennie. Távol minden közlekedési helytől! Távol az útaktól vedd figyelembe a helyi közlekedési szabályokat! Figyelj a sebességedre, és mindig haladj az út jobb oldalán! Vigyázz a mozgáskorlátozottakra, a kisgyermekere, a kerékpárosokra és más gördeszkásokra! Mindig a helyes oldalon haladj! Ne menj keresztül vízen, olajon, homokon és hasonló anyagokon. Hasonló körültekintéssel használd a gördeszkád, mintha kerékpároznál!

Mindig figyelj a közlekedési szabályokra és kerüld a motoros járműveket!

Gördeszkázni nem lehet a közlekedési utakon, csak a gyalogos közlekedésre alkalmas utakon.

Amikor gördeszkázol, mindig viselj teljes védőfelszerelést. Kézvédőt, könyökvédőt, térdvédőt, sípcsontvédőt és fejvédőt!

2,Vezetési tanácsok

Válassz mindig a tudásodnak megfelelő sebességet!

Először tanulj meg egyenesen haladni, fordulni, fékezni. Ezután próbálhatsz kicsit komolyabban gördeszkázni. Használj gördeszkaparkokat, melyek távol vannak a közlekedési utaktól. Nagy meredekségű lejtőktől óvakodj. Tanuld meg a helyes testtartást. Ne húzasd megad más járművekkel, ez óriási eséseket okozhat és borzalmas sérüléseket. Soha ne gördeszkázz gyorsabban, mint a futási sebességed!

Tanácsok kezdőknek:

1.1  Az első gurulást úgy tedd meg, hogy melletted legyen még egy ember, aki segíteni tud,ha szükséges! Gyakorolj először otthon szőnyegen, vagy fűvel borított részeken.

1.2   Használj laza, bő ruházatot, melyben kényelmesen gyakorolhatsz.

1.3   Ha biztonságban érzed magad, akkor próbáld meg az első lépéseket segítség nélkül. Lökd magad egy lábbal, majd a másikkal.. Ha senki nem tud segíteni, akkor nagy helyt válassz a gyakorláshoz.

1.4   Soha ne veszélyeztess másokat!

1.5   Lassan tanulj meg fordulni, megfordulni!

1.6   Ha már biztonságban érzed magad, próbálj meg fékezni, megállni!

1.7   Kerüld el a meredek lejtőket, nehéz felszínű talajokat és forgalmas utakat. A sebességet mindig a tudásodnak megfelelően válaszd meg.

1.8   8 éves kor alatt csak felügyelettel gördeszkázzunk!

1.9   Gördeszkával ugrálni veszélyes lehet! A legtőbb sérülés az esésből származik. Tehát fontos dolog,hogy megtanuljuk, hogyan essünk, anélkül, hogy komolyabban megsérülnénk. Ha már nem gördeszkázol, bizonyosodj meg,hogy nem zavarsz semmilyen sétálót. Egy igazi gördeszkás mindig figyel magára, másokra és a környezetére egyaránt!

Vigyázat! Első alkalommal csak csúszásmentes talajon tanuljon!

3. Fékezési technikák.

A gördeszka nem tartalmaz fékeket! Olyan gyors legyél, hogy bármilyen körülmények között meg tudj állni! Nagyon könnyű megállni, ha lenyomod a güördeszka hátsó részét, egészen addig, amíg meg nem állsz!

4.A gördeszka kormányozhatóságának beállítása – a pogácsa állítása.

A gördeszka ormányozhatóságát úgy tudjuk állítani, ha a kingpin-en – tőcsavaron állítunk. Vigyázzunk arra, hogy mindig jó erősen húzzuk meg a tőcsavart, ha állítottunk rajta. Nehogy elhagyjuk azt.

5. Hogyan vigyázzunk a gördeszkánkra? Tisztítás és karbantartás.

Tisztítsd meg és szárítsd meg a gördeszkád minden használat után, amennyiben szükséges.

Távolítsd el a köveket és más szennyeződéseket a kerék környékéről. Távolítsd el a kiálló, éles részeket. Tisztítsd meg a grip tape felületét, hogy teljesen csúszásmentes legyen. Tisztítsd meg a külső részein a  csapágyakat, amennyiben szükséges, és vigyázz, hogy mindig szárazak maradjanak. Amennyiben szükséges, töröld meg a csapágyakat száraz ruhával.

Mindig tárold a gördeszkádat száraz, hűvös helységben.

6.Karbantartási tanácsok. 

A gördeszkázás, mint technikai sport és szabadidős tevékenység sok tényezőtől függ. Mindig az adott terepnek és útviszonyoknak megfelelően válasszuk meg az alkatrészeket! Egy jó alaptudás biztos,hogy segít ebben a sportban is.

6.1 Gördeszkalap.

Ellenőrizd a lapot, hogy nincs-e megrepedve, eltörve  mielőtt elindulsz. Nézd meg, hogy  úgrálhatsz-e, csúszhatsz-e, lépcsőzhetsz-e a gördeszkáddal, mielőtt elindulsz! Ha repedést, tőrést találsz a gördeszkalapon, azonnal újra kell cserélni. Lapot csak szakboltban vegyél.

6.2 A kerekek cseréje.

Ha már eléggé elkoptak a kerekeid, azt számos jel mutatja. Azt ne várd meg, hogy a felniig elkopjanak. A kerekek kopása függ a gördeszkás stílusától, magasságától, súlyától, a kerék minőségétől, keménységétől. Kerékcsere: lazítsd ki a keréktartócsavart, vedd le a kereket, nyomd ki a csapágyat, vedd ki a távtartót. Tisztítsd meg az alkatrészeket. Az új alkatrészeket tedd be és szereld össze a kereket: rakd fel a tengelyre az alátétet, majd a kereket. Legvégül a keréktartó csavart.

6.2  A csapágyak cseréje

A csapágyak élettartama függ a gördeszka használatától.

Csapágyak besorolása: csak eredeti Kryptonics, World Industries, BSB csapágyakat használj – ezeket a te sportodhoz tervezték!

608 Z – egyszerű csapágy kezdőknek, alacsony élettartam

608ZZ – jó csapágy , közepes élettartam

608ZZ Abec 1 jó csapágy , közepes élettartam

608ZZ Abec 3 nagyon jó csapágy, hosszú élettartam

608ZZ Abec 5 nagyon jó csapágy, hosszú élettartam

608ZZ Abec 7 extra jó csapágy, hosszú élettartam

608ZZ Abec 9 extra jó csapágy, hosszú élettartam

608ZZ Titan extra jó csapágy, hosszú élettartam

608ZZ Swiss Oil extra jó csapágy, hosszú élettartam

Mi csak zártházú, előre összeszerelt csapágyakat használunk.  A csapágyzsír megolvad, amikor gördeszkázunk. Ettől forog gyorsabban a kerék. Ha nem rongálódott, akkor nem kell a csapágyakat utántölteni, cserélni. Ha szét szeretnéd szedni, akkor használj Kryptonics márkájú tisztítókészletet.

Ha szükséges, száraz ruhával tisztítsa a csapágyakat. Óvakodjon a portól, olajtól, sártól és a nedvességtől! Amennyiben mégis nedves lett a csapágy, száraz ruhával törölje le. A rozsdásodott vagy nem forgó csapágyakat cserélje ki.

A csapágy kivétele – a kerék kiszerelése.

Amikor levette a kereket a felfüggőről -használjon Kryptonics márkájú Multi Tool kulcsot – nyomja ki a csapágyat. Vegye ki a távtartót. Tisztítsa meg az alkatrészeket száraz ruhával. Majd helyezze vissza először az egyik csapágyat a kerékbe, majd a távtartót, majd a másik csapágyat. Helyezze az összeszerelt kereket a felfüggőre.

7. Hibaelhárítás.

7.1  A kerekek és a csapágyak zajosak!

Szedd szét a kerekeket és tisztítsd meg a csapágyakat. Száraz ruhát használj! Nézd meg a távtartókat. Ha szükséges, cseréld ki a csapágyakat.

7.2   Ha nem forog a kerék! Az új kerekeknek és csapágyaknak időre van szükségük, hogy üzemi hőfokra melegedjenek! Az előre zsírral betöltött csapágyak bemelegszenek – a használat során – így gyorsulnak fel. Nézd meg a csapágyakat, hogy jól raktad-e be. Nézd meg a kerekeket tartó csavarokat!

7.3   Ha  a kerék túl gyorsan kopik! Két dolog határozza meg a kopást: a gördeszkás stílusa és súlya! A rossz kerekek hamarabb elkopnak. Próbálj különböző keménységű kerekeket!

7.4   Probléma: hogyan szorítsuk meg a keréktartó csavart? Szorítsuk meg a csavart jó erősen, annyira, hogy még forogjon a kerék.  De ne álljon meg a kerék teljesen! Figyelj, hogy az önbiztosító alátétkarika rajta legyen  a tengelyen!

8. Biztonsági előírások és szabályokat

  1. Figyeld a gördeszka állapotát!
  2. Mindig nézd meg és húzd meg a csavarokat, mielőtt elindulnál!
  3. Nézd meg és tisztítsd me a lapot, kerekeket, csapágyakat!
  4. Figyelmesen nézd meg mindig a csavarokat, a tőcsavart és minden alkatrészt, ami gyorsan leoldódhat. A saját magad biztonsága érdekében is!
  5. Ne módosíts semmit a gördeszka eredeti konstrukcióján! Saját magad biztonsága érdekében is!
  6. Távolítsd el a használat során keletkező éles részeket!
  7. Ha kezdő vagy, csak egyszerűbb trükkökkel próbálkozz!
  8. Kerüld a túl nagy sebességet! Soha ne haladj futó ember sebességénél többel!
  9. Soha ne húzasd megad motorizált járművekkel
  10. Mindig viselj komplett védőfelszerelést: fejvédőt, kézvédőt, könyökvédőt és térdvédőt!
  11. Mielőtt nyilvános helyen próbálsz gördeszkázni, mindig tanuld meg az alapokat!
  12. Mindig legyél éber, és vigyázz másokra!
  13. Mindig tudd,hogy mit csinálsz!
  14. Mindig a helyes oldalán gördeszkázz a gyalogútnak4
  15. Figyelj a gyalogosokra, görkorcsolyásokra, időskorúakra, gyermekekre,  kerékpárosokra és más gördeszkásokra az út helyes oldalán!
  16. Vigyázz a vízre, olajra, sárra, homokra!
  17. Mindig tartsd be a közúti szabályokat!
  18. Tartsd távol magad a zsúfolt közlekedési utaktól!
  19. Mindig tiszteld a gyalogosokat4
  20. Az autóutakon tilos a gördeszkázás! Csak olyan helyeken gördeszkázz, ahol biztosan nem zavarsz másokat! Használj gördeszkaparkokat!

9.Cserealkatrészek.

Csak kimondott szakboltban vásároljon alkatrészeket a gördeszkájához! Kérje az eladó segítségét! Keresse a Kryptonics márkájú alkatrészeket! Vagy hívja a Kryptonics információs vonalat: 06309550187 ! Lazítsa el izmait és melegítsen be  a gördeszkázás előtt !

Szavatosság 24 hónap, jótállás 6 hónap

A Cross, Logo , Pulp széria gördeszkái csak gurulásra használhatók, amit a csomagoláson a gyártó cég feltüntetett. Csak a Signature széria és a World Industries gördeszkák használhatók profi trükkökre!

Amennyiben garanciális probléma merül fel  a Cross, Logo, Pulp gördeszkák esetében, és a lapon valamint a felfüggesztésen csúszásnyomok fedezhetők fel, ez a garancia megszűnését eredményezi.

Bármely gördeszkánál a rétegelválás azonnali cserét jelent, ez a gyártó cég hibája.

A-osztály, súlyhatár és terhelhetőség: maximum 50-100 kg!!!

Forgalmazza: Freestylesport Kft 6720 Szeged, Gál.u.9 II/4 T.: 06309550187

Gyártó: Xero Wheels S.R.L. Altivole, Olaszország Származási hely: Kína

A gördeszkák szerkezetében semmilyen változtatást ne végezzen, mert ez balesetveszélyes!

Keresd még: Kryptonics és World Industries bukósisak, hátizsák, gumipad, csavarszett, felfüggesztés, csapágy, csapágytisztító, szerelőkulcs, kerékszett.

  

 

Szólj hozzá!

Címkék: szeged snowboard gördeszka görkorcsolya freestyle vehicle takarektar kryptonics tobby hyper techdeck

A bejegyzés trackback címe:

https://freestyleszeged.blog.hu/api/trackback/id/tr92863968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása